Zonne-energiecentrale, zonneveld of zonneweide?

Tegenwoordig bedoelen we met een zonneweide niet meer altijd een plek om lekker te zonnen op een kleedje, vaak wordt er ook een veld met zonnepanelen mee bedoeld. Ook met Zonneveld wordt niet meer altijd verwezen naar de journalist van het AD die altijd zo heerlijk over het wielrennen kan schrijven. Maar of je het nou over een zonne-energiecentrale, zonneweide of een zonneveld hebt, vanaf nu begrijpen we allemaal wat we ermee bedoelen. Want zonneparken zijn niet meer weg te denken.

Zonneveld voor klimaatdoelstellingen

Maar nog niet iedereen begrijpt de opgave waar we met z’n allen voor staan en waarom zonnevelden zo hard nodig zijn. Op dit moment wordt er nog maar een klein percentage van de energie duurzaam opgewekt. Zo halen we de klimaatdoelstellingen niet en blijft fossiele brandstof een groot onderdeel van onze energie voorziening. Wat ons betreft, en velen met ons, een slecht vooruitzicht. Vanuit Solarfields voelen wij de urgentie en werken we enorm hard om hier essentiële bijdrage te leveren met duurzame energie. Dit doen we niet alleen met zonnevelden, maar ook door zonnepanelen op grote daken te plaatsen en zonthermieparken aan te leggen. Want alleen op deze manier behalen we onze doelstelling om 1 miljoen huishoudens in 2030 van duurzaam opgewekte energie te voorzien!

Zonneweide met biodiversiteit

Een weide vol zonnepanelen leggen kan natuurlijk op verschillende manieren. Bij Solarfields vinden we het belangrijk om het op een duurzame wijze te doen, met oog voor de natuur. Ecologie is hierbij een belangrijk speerpunt. Wij doen bijvoorbeeld grootschalig onderzoek naar de biodiversiteit van een zonneweide, met als hoofdvraag: wat zijn de gevolgen van een zonnepark op grond? Dit grootste ecologische onderzoek in Nederland wordt uitgevoerd onder leiding van de Rijksuniversiteit Groningen. Benieuwd naar dit onderzoek? Lees dan meer over ecologie en biodiversiteit op een zonnepark

Grond verhuren voor een zonne-energiecentrale

Heb je minimaal 5 hectare beschikbaar en denk je er over na om een zonne-energiecentrale aan te leggen op jouw locatie? Wij helpen je graag. Met zonnepanelen op grond ben je 25 tot 30 jaar lang verzekerd van een hoog rendement én draag je bij aan de groene energie. Wij ontzorgen je hierin op alle vlakken óf trekken juist samen op. 

Er zijn verschillende manieren om zonnepanelen op jouw grond te plaatsen. We staan open voor allerlei samenwerkingen. Vul hieronder de quickscan in en dan bespreken we binnenkort de mogelijkheden met een kop koffie. 

Wij berekenen wat jouw grond waard is