Jij de energie.
Wij het beheer. Samen de zn.

Zonnepanelen op de grond

De wereld verandert in rap tempo. Daarbij lijkt het soms of je moet kiezen tussen duurzaamheid of een gezond en winstgevendheid bedrijf. Maar dat hoeft niet. Die twee belangen kun je juist goed combineren, samen bij Solarfields. Wij plaatsen zonnepanelen op locaties vanaf 10 hectare. Met zonnepanelen op de grond ben je 30 jaar lang verzekerd van een constant, hoog rendement én draag je bij aan de groene energie. Wij ontzorgen je daarbij op alle vlakken. Kiezen voor Solarfields is kiezen voor respect, voor mens en dier, in je directe omgeving.

Jouw zonnepark. Onze expertise.

Iedere ondernemer is anders. Daarom kun je bij Solarfields zelf beslissen welke samenwerking jij voor het zonnepark op jouw grond wilt. Wil je maximaal rendement van jouw zonnepanelen op de grond en alles zelf regelen? Wil je volledig ontzorgd worden en ben je tevreden met een iets lager rendement? Of kies je een tussenweg voor je zonnepark? Wij sluiten aan op jouw wens! Je kunt jouw grond (minimaal 5 hectare) verhuren aan Solarfields waarbij wij alles regelen. Je kunt ook jouw eigen zonneproject starten. Dan helpen we je waar nodig. Welke keuze je ook maakt: wij blijven naast je staan. Zo profiteren we samen van de zon!

Mijn eigen zonnepark bouwen

Heb je minimaal 10 hectare grond beschikbaar en wil je een eigen zonnepark-project starten? Ook daar ondersteunen we bij. Solarfields kan mee-investeren, adviseren bij subsidieaanvragen, helpen bij de bouw, het park beheren, et cetera. We staan open voor verschillende vormen van samenwerking.

 • Je bent zelf geheel of gedeeltelijk eigenaar van het zonnepark.
 • Investering mogelijk door Solarfields en/of participatie door de omwonenden van het park.
 • Hoger rendement dan bij verhuur van de grond.
 • Solarfields ondersteunt in de realisatie waar nodig: advies, bouw, ontwikkeling, et cetera.
 • Onafhankelijke juridische check op contract en voorwaarden.
 • Solarfields doet het beheer en het onderhoud.
Neem direct contact met ons op

Zonnepanelen op jouw grond plaatsen?

Solarfields heeft een ambitieuze doelstelling. Wij willen ervoor zorgen dat 1 miljoen huishoudens in 2030 duurzame energie kunnen gebruiken. Om dit te bereiken, willen we nu – samen met jou – stappen zetten. Op een manier die meerwaarde heeft voor ons beiden. Want alleen samen kunnen we werken aan een duurzame toekomst!

Er zijn verschillende manieren om zonnepanelen op jouw grond te plaatsen. Ben je op zoek naar andere mogelijkheden dan de opties hierboven? We staan open voor allerlei samenwerkingen. Zo kun je bijvoorbeeld ook jouw grond verkopen aan Solarfields of samen met een coöperatie een park oprichten.

Van gedachten wisselen over de mogelijkheden van je eigen zonnepark?

Bel met ons tijdens kantooruren of stuur ons een e-mail

Jouw Solarfields ‘Zon op Grond’-garantie:

 • 30 jaar de zekerheid van extra inkomsten.
 • Geen gedoe. Wij regelen het ‘papierwerk’. Dit kun je uiteraard altijd door een onafhankelijke partij laten controleren.
 • Wij ontwikkelen en bouwen zonneparken in goed overleg met de betrokkenen, zoals lokale gemeenten en omwonenden.
 • We doen het samen: we zijn er voor je in voor- en tegenspoed.
 • Samenwerken met de marktleider uit Nederland. Solarfields heeft al meer dan 450.000 panelen geplaatst!