Jij energie in de golfbal
Wij energie op het golfterrein Samen de zn.

Zonnepanelen op golfterreinen, het kan!

Een golfterrein met zonnepanelen. Dit is niet het eerste waar je aan denkt, maar het kan. Op het golfterrein van Dorhout Mees wordt het grootste zonnepark van Nederland aangelegd naast het golfterrein. We realiseren ons dat met de kost van het park het aantal holes is afgenomen, maar het voortbestaan van het park is gewaarborgd. Mede door de terugloop van leden, kan de continuïteit van een golfvereniging onder druk komen te staan. Een lastige keuze, die ook zeker niet over 1 nacht ijs is gegaan. Samen met jou kijken we in hoeverre een zonproject past binnen de toekomst van de golfclub. Duurzaamheid en sport kunnen kunnen elkaar versterken. 

Zon en sport

We moeten in Nederland creatief met onze ruimte omgaan. We willen zoveel mogelijk de bruikbare landbouwgrond ontzien, niet alle daken zijn geschikt voor een zonnepark… Kortom, het is tijd om naar andere mogelijkheden te kijken. Eén van de oplossingen is om zonnepanelen op golfbanen te plaatsen, een zogenaamde energie neutrale golfbaan.

Heb je een golfterrein met 5 hectare of meer en ben je benieuwd of zonnepanelen geschikt zijn op deze locatie? Neem contact met ons op

Contact met Solarfields

Contact met onze locaties kan door ons te bellen of te mailen via onze algemene contactgevens:

Zonnepark bij golfterrein Dorhout Mees
Zonnepark bij golfbaan Dorhout Mees