Jij de vervuilde grond
Wij een nieuw business model Samen de zn.

Zonnepanelen op vervuilde grond

In Nederland komt bodemvervuiling op grote schaal voor. Er zijn ongeveer 250.000 locaties waar de bodem mogelijk ernstig vervuild is en bodemsanering moet plaatsvinden. Veel bodemvervuiling stamt nog uit het verleden. Het gaat om locaties waar vroeger benzinestations, garages, chemische wasserijen en gasfabrieken stonden, en om landbouwgrond waar vroeger gevaarlijke en inmiddels verboden bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Of oude baggerdepots waar niets meer mee wordt gedaan.  

En grond in Nederland is een schaars goed! Wat is er dan mooier, dan op deze vervuilde gronden duurzame energie op te wekken?!

Een waterdichte én duurzame oplossing voor vervuilde grond en vuilstortlocatie

Gelukkig worden er op vervuilde gronden en vuilstortlocaties tegenwoordig zonneparken gerealiseerd. Dat is mooi, maar het gaat nog lang niet hard genoeg om de klimaatdoelstellingen te halen. En er zijn nog zoveel vervuilde gronden in Nederland waar niets mee gedaan wordt.

Als ervaren en deskundige ontwikkelaar van zonneparken op vervuilde grond en vuilstort locatie, weten wij als geen ander met welke vragen de beheerder en grondeigenaar te maken heeft. Een zonnepark op bijvoorbeeld een voormalige vuilstort locatie vraagt om een andere aanpak dan een zonnepark op reguliere grond. Je hebt namelijk veelal te maken met een helling en een folie wat niet mag worden aangetast. Dat is voor ons geen probleem.

Of ernstig vervuilde grond wat gesaneerd moet worden. Vaak komen hier hoge kosten bij kijken die moeilijk terugverdiend worden. Wij kunnen de bodemsanering van uw grond meenemen in de ontwikkeling van het totale project, waarbij u zelf geen investering hoeft te doen. Een schone grond verklaring regelen wij dan uiteraard ook voor u.

Onze werkwijze: We doen het echt samen.

De opties open houden en de mogelijkheden verkennen. Dat snappen we. We doen zelf niet anders! Daarom bieden we verschillende alternatieven aan voor samenwerkingen. Van volledige ontzorging door Solarfields tot aan hulp en advies. Met onze ervaring kunnen wij het project op ons nemen van A tot Z. Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten. Van het ontwerpen van het zonnepark, het aanvragen van de subsidie, tot en met het bouwen én onderhouden van het park.

Wij regelen het allemaal.

Heb je vervuilde grond en denk je na over een duurzame en financieel aantrekkelijke oplossing? Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden!

Zonnepanelen op vuilstort Geldermalsen